Játékgyűjtési akció!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013. február 13., szerda

Elszomorító események I.

A hetünk elég elkeserítő tapasztalatokkal kezdődött: ahogy a mellékelt képen láthatjátok, nem kevés játszószobai játékunk esett áldozatául néhány gyerek vandál viselkedésének. A hétvégén nálunk járó fiatalok egy része számára ez a szórakozás, az energiák levezetésének eszköze. Bár munkatársaink folyamatosan igyekeztek normális mederbe terelni a gyerekek-fiatalok viselkedését, megakadályozni a szobában zajló hógolyózást (!), a Játszóház ablakainak dobálását, mégsem sikerült felfigyelni a tudatos rongálásra, károkozásra. Babákat, plüssöket téptek szét, szórakozásképpen, sunyi módon. Nagyon elszomorító volt ezzel a hétfői rendrakás során szembesülni.
A játékainkat, és minden eszközünket igyekszünk megóvni, hogy mindenki használhassa, főként olyan családok, akiknek nincsenek meg az anyagi eszközei gyermekeiknek ezeket megvásárolni. Magunk is megdöbbenve állunk az ilyen jellegű céltalan pusztítás előtt, akkor is, ha tudjuk, hogy ez is egyfajta érzelmi hiányt jelez azon gyerekek részéről, akik így élik meg a szabadságukat, a szülői felügyelet nélküli időt.
Ezek számunkra is komoly jelzések: védenünk kell az eszközeinket, játékainkat, a hozzánk látogató kisgyermekeseket, és egyben új eszközöket kell keresnünk a nagyobbak, a kamaszodó gyerekek, fiatalok jó irányba tereléséhez. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése